Personalitats polítiques i de l'activisme van participar ahir al vespre en un sopar solidari a Montblanc (Conca de Barberà). El conseller Josep Rull, el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, els diputats del Parlament, Eusebi Campdepadrós i Ferran Civit i la dona del conseller Joaquim Forn, Laura Masvidal, van protagonitzar ahir una multitudinària mostra de rebuig a l'existència de presos polítics a l'estat espanyol i coincidint amb els cinc mesos dels Jordis a la presó.

En l'acte s'ha llegit un manifest davant l'Ajuntament de Montblanc en què s'ha donat suport als presos i també per denunciar l'actitud repressiva del govern espanyol amb la intervenció de les institucions catalanes. El text també perseguia fer una defensa de la llibertat d'expressió en un moment en què —segons consideren— aquest dret es troba en entredit. La plaça Major de la capital de la Conca de Barberà era plena de persones, que han entonat consignes a favor de l'alliberament dels presos i l'Himne de Catalunya.

El conseller Josep Rull va assegurar que és el poble de Catalunya "qui escull" i no pas "la Moncloa", mentre que Agustí Alcoberro va demana la unitat dels partits independentistes per superar els envits de l'estat espanyol, tot plegat amb un escenari de color: l'edifici consistorial es va il·luminar de groc per l'ocasió.