La renúncia de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, deixaria els suports del PP sota mínims. Segons ha assenyalat una enquesta de GAD3 publicada per ABC, els populars quedarien avui com a tercera força en cas d'haver-hi eleccions en la comunitat, per sota de Ciutadans i amb els mateixos escons que el PSOE. El sondeig assenyala pràcticament un triple empat entre aquestes formacions: 39 escons per a Ciutadans, i 36 tant el PP com el PSOE.

Ciudadanos seria el partit més votat amb un 27,6% d'estimació de vot, amb 39 diputats en l'Assemblea de Madrid, però quedaria lluny de la majoria absoluta de 65 diputats. El PP en tercera posició, darrere de Ciutadans i el PSOE, amb un 25,3 per cent d'estimació de vot i 36 diputats, 7,8 punts i 12 diputats menys.

Per la seva part, Podemos passaria del 18,6 per cent de vots el 2015 cau al 12,9 per cent, passant del bon resultat de 27 diputats a 18. És la caiguda més pronunciada després del PP.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat