Els últims moviments de Ciutadans, en plena pugna amb el PP per l'hegemonia del centredreta, podrien portar a la formació d'Albert Rivera a ser la primera formació del Congrés dels Diputats. Segons un sondeig publicat avui per El Confidencial, Ciutadans aconseguiria el 28,5% dels sufragis; el PP, per la seva banda, cauria a un tercer lloc amb el 21,4% dels vots, una dècima menys que el PSOE, que per la mínima seria segon.

PP, PSOE i Unidos Podemos i les seves confluències—que quedarien en quart lloc amb el 17%— perdrien vots. La caiguda més important seria la dels populars, que es deixarien 11,6 punts si es compara amb els comicis de 2016. Unidos Podemos, per la seva part, aconseguiria gairebé quatre punts menys que el 26-J.

Pel que es refereix als partits catalans, ERC notaria un petit impuls (+0,4 punts) fins a assolir el 3% del vot estatal. Per la seva part, el PDeCAT baixaria 3 dècimes. El sondeig no dona cap previsió d'escons, però deixa entreveure que Cs i PP podrien assolir la majoria absoluta amb facilitat, en aconseguir gairebé la meitat dels vots en cas d'haver-hi comicis.

2,9 milions se'n van del PP

El PP perdria la barbaritat de 2.897.000 de vots que anirien a parar Ciutadans. De fet, segons El Confidencial, el 38,8% dels votants del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ara votarien Albert Rivera, que és el que reté més el seu electorat —un 86,5% el tornarien a votar—. Com fet destacable, Cs pren el 12,9% de l'electorat socialista i el 7,7% dels podemistes.