Carles Puigdemont superaria Oriol Junqueras a les europees i el PSOE guanyaria les eleccions amb 18 eurodiputats, segons una enquesta de GAD3 per a l'ABC. Segons el sondeig, la candidatura de Carles Puigdemont obtindria entre dos i tres escons i la coalició que lidera Junqueras, Ara Repúbliques, obtindria dos escons, repetint els resultats dels últims comicis.

En el global de l'Estat, el PSOE guanyaria les eleccions amb un 30,3% dels vots superant el PP, que perdria fins a 5 cadires, caient fins als 11 o 12 eurodiputats i el 19,5% dels vots. En tercer lloc quedaria Cs (14,2%) que pujaria dels dos als vuit europarlamentaris, un més dels que obtindria Unidas Podemos (11,8%). A més a més, l'extrema dreta de Vox entraria a l'Eurocambra amb fins a 5 parlamentaris i el 8,2% dels vots. L'última candidatura que podria entrar al parlament de Brussel·les seria la coalició integrada pel PNB i Coalición Canària, que podria obtenir un parlamentari.

Amb aquests resultats, el conseller Toni Comín, número dos de Junts per Catalunya, també seria eurodiputat i la consellera Clara Ponsatí també tindria opcions de ser-ho, ja que la candidatura de Puigdemont obtindria el 4,8% dels vots arreu de l'Estat. A més a més, el número dos d'Ara Repúbliques (3,5%), Pernando Barrena (EH Bildu), també obtindria l'acta d'europarlamentari i, per tant, Diana Riba, parella de Raül Romeva, quedaria fora de l'Eurocambra.

Si ens mirem l'enquesta per blocs, les esquerres espanyoles tornarien a superar les dretes, però per un marge mínim, 25 eurodiputats per a les esquerres i 24 per a les dretes. A nivell de percentatges, PSOE i Podemos obtindrien el 42,1% dels vots i PP, Cs, i Vox el 41,9%.

Les eleccions europees del 2014 van ser guanyades pel PP amb 16 escons i el 26,06 per cent dels vots, seguit pel PSOE amb 14 escons i el 23 per cent dels vots. Aquelles van ser les eleccions de la irrupció de Podemos, que va obtenir 5 escons a Brussel·les.