El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha aconseguit aquest dissabte posar de genolls totes les portades de l’estat espanyol. Intervindrà la JEC? Malgrat la farcida agenda electoral a Espanya, amb convocatòria d’eleccions municipals i autonòmiques, el president del govern espanyol ha aconseguit el consens dels diaris de Madrid pel que fa a la foto del dia: la reunió de Sánchez amb el president dels EUA, Joe Biden. La trobada a la Casa Blanca marca l’actualitat i els acords i compromisos que els dos mandataris han assolit: Sánchez allarga la mà a Biden per esbandir immigració llatinoamericana cap a la península Ibèrica i Biden mostra la sintonia amb el govern espanyol pel que fa a la guerra a Ucraïna. Cinc minuts d’exposició als focus a la sala Oval, dels quals quatre Sánchez en va fer servir cinc i Biden un. L’últim president del govern espanyol que havia visitat un president dels EUA va ser Mariano Rajoy i també ho va fer en un moment agitat del calendari: la tardor del 2017.

I com reaccionen els diaris de Madrid a la trobada de Sánchez amb Biden? El País destaca en titular que “Biden i Sánchez sintonitzen sobre la guerra i la immigració”. L'ABC posa la foto de la reunió, però es limita afer un titular de caràcter domèstic, amb una cita de Sánchez sobre polèmica interna: “Hi ha coses que són legals, però no decents”, en referència a les llistes de Bildu. El Mundo també situa la trobada bilateral en portada i destaca que “Sánchez promet a Biden ajuda amb la immigració i a Ucraïna”. La Razón destaca el fet que Sánchez hagi aconseguit una foto al costat de Biden justament el dia arrenca la campanya electoral: “Sánchez es dona un bany electoral en la seva reunió amb Biden”.

Les portades catalanes també cauen

Sánchez i Biden també apareixen a les portades catalanes, a la de La Vanguardia (“Biden agraeix a Sánchez el seu ‘lideratge’ europeu”), la de El Periódico (“Aliats i amics”) i la de l’Ara (“Sánchez comença la campanya a la Casa Blanca”). La Vanguardia dedica la portada al viatge de Sánchez per segon dia consecutiu: divendres ja obria amb el tema avançant quin oferiment faria el president espanyol al dels EUA. Aquest dissabte, a banda de la reunió a Washington, el diari del Grup Godó exposa una foto dels alcaldables per Barcelona en un debat electoral.

El Punt Avui es desmarca totalment de Sánchez i Biden i obre la seva edició amb el titular “Ocupes en campanya”, un dia després de les escenes de tensió a la part alta de Barcelona per les protestes contra l’okupació i per la presència del grupuscle feixistoide Desokupa insultant l’alcaldessa Ada Colau. De fet, l’Ara també suca en aquest tema i, a banda de la foto de Sánchez i Biden, el titular principal va d’això: “L’extrema dreta intenta imposar la seva agenda”. A banda, El Punt Avui dedica la seva foto de portada a un tema morbós: “Les adiccions taquen el Parlament britànic”. El diari català explora les “conductes sexuals inapropiades, cocaïna i alcohol” que “impliquen diputats de la cambra legislativa”.

Portada El País
Portada El País
Portada El Mundo
Portada El Mundo
Portada ABC
Portada ABC
Portada La Razón
Portada La Razón
Portada La Vanguàrdia
Portada La Vanguardia
Portada El Periódico
Portada El Periódico
Portada Ara
Portada Ara
Portada El Punt Avui
Portada El Punt Avui