No saps qui votaràs per les pròximes eleccions generals d'aquest 28 d'abril? Estàs indecís? Segons l'últim CIS, el 30% dels espanyols no sap encara què votarà. Per tal de solucionar aquests dubtes han creat una mena de chatbot que pot ajudar a decidir-te. Només has de dir: "Alexa, obre eleccions generals". I un assistent virtual et desgranarà i compararà els programes electorals dels cinc principals partits que concorren els pròxims comicis. 

L'agencia especialitzada Chatbot Chocolate ha creat el primer robot que permet conèixer i comprar els programes polítics. Això sí, només els del PP, Unidas Podemos, Vox, Ciutadans i PSOE.

Com trobar-lo?

Aquest robot és accessible a través de WhatsApp, Amazon Alexa i pròximament Google Assistant. "Alexa" dona l'opció als usuaris de preguntar sobre els temes o punts de més interès i respon amb les propostes que els cinc principals partits porten incloses en el seu programa electoral.

Segons un estudi de SIGMA DOS, el 75% dels espanyols pensa que el programa electoral és un contracte entre els partits polítics i la ciutadania, però només el 38% d'ells ho llegeixen abans d'emetre el seu vot. Quin és el motiu? Des de l'agència Chatbot Chocolate, ho tenen clar: “Assimilar el programa polític de cadascuna de les formacions és un procés complex a causa del gran volum d'informació que contenen. Com a experts en tecnologia conversacional, veiem necessari facilitar aquesta tasca, donant resposta a temes concrets a través d'eines tan comunes com WhatsApp o els assistents de veu presents en els mòbils i altaveus intel·ligents” afirma un portaveu de l'agència.