La crida del Comitè de Solidaritat amb Catalunya a manifestar-se en solidaritat amb els presos polítics coincidint amb la visita, aquest diumenge, del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha aplegat unes dues-centes persones, que s'han reunit a l'estació de tren de Cotlliure, des d'on s'han desplaçat fins el cementiri.

Els manifestants han mostrat el rebuig a la visita de Pedro Sánchez en un moment en què es fa el judici contra la cúpula independentista pel procés sobiranista. També han volgut recalcar el buit del govern francès a la visita del president espanyol, que no hi ha enviat cap càrrec d'importància. 

Un fort cordó de la Gendarmeria els ha impedit l'accés al cementiri on Pedro Sánchez farà un homenatge a la tomba del poeta sevillà Antonio Machado, que hi va morir just després d'exiliar-se en aquest poble de Catalunya Nord.

Jordi Palmer

Entre els manifestants hi ha Nicolas Garcia, vicepresident del Consell Departamental —equivalent a una Diputació—, que considera una "vergonya" la visita en un moment de "manca de llibertats i quan s'està jutjant a Madrid" la cúpula independentista.

La manifestació ha transcorregut sense incidents i entre crits de Ni França ni Espanya, Països Catalans i No és un judici, és una farsa.