Solidaritat Catalana per la Independència (SI) no es podrà presentar a les eleccions catalanes del 12 de maig, després de quedar-se lluny d'aconseguir les signatures necessàries per als partits extraparlamentaris. "L'executiva Nacional de Solidaritat per la Independència, comuniquem que els avals recollits per presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya han sigut 3.543. Per tant, la candidatura de Solidaritat per la Independència no estarà representada als pròxims comicis", ha anunciat el moviment polític a través de les xarxes socials.

Malgrat el fracàs de la candidatura, SI ha agraït la "confiança" a totes les persones que els han donat suport i ha informat que procediran "a la destrucció de les signatures recollides". Sobre el seu futur, han assegurat que centraran els esforços en "en la ILP de la Declaració d’Independència, admesa per la Mesa del Parlament, actualment recorreguda pel govern espanyol, davant del Tribunal Constitucional". "Seguirem teixint complicitats per defensar-la i aconseguir la independència", han afegit en l'escrit.

Per la seva part, el secretari general de SI, David Folch, ha assegurat que, a pesar de no reunir els avals, "el missatge que té SI és vàlid i és molt necessari". En aquesta línia, ha insistit que "la necessitat d'una formació política que aposti per la declaració de la independència des del primer moment, per la via transversal per la via unilateral, hi és", amb una forta crítica dirigida "cap a la resta de forces independentistes" per la poca concreció en les seves propostes."Ens sentim orgullosos d'haver-ho intentat", ha afirmat Folch, que ja pensa en el futur: "Hem d'estar més ben preparats, muscular el partit i dotar-lo d'una estructura capaç per recollir més signatures i fer arribar el missatge". 

"La gent que ens ha donat el seu aval ens ha demostrat que hem de continuar i lluitar perquè el nostre missatge arribi a més gent possible", ha afegit el secretari general de SI, subratllant que "el temps ha estat un factor important" a l'hora de no poder sumar el suport necessari per tirar endavant la proposta electoral. "Per mi és un honor i un orgull treballar per SI i és un deure treballar per la independència", ha conclòs.

La candidatura de SI: motivada per la caiguda de la llista cívica de l'ANC

Solidaritat Catalana va decidir presentar-se a les eleccions catalanes després que els socis de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) rebutgessin concórrer als comicis. Quan la presidenta de l'entitat, Dolors Feliu, va donar a conèixer els resultats de la consulta feta sobre la llista cívica, SI va anunciar que faria un pas endavant, presentant-se pel seu compte.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic