La plataforma espanyolista Societat Civil Catalana (SCC) ha tornat a reunir el PSC amb el PP i Cs en un acte conjunt, tot i el canvi de govern a Madrid i la ruptura dels socialistes amb els populars i Ciutadans a Espanya. SCC ha commemorat la manifestació a favor de la unitat d'Espanya que va celebrar fa un any. A l'acte hi han participat el secretari d'organització socialista, Salvador Illa, el president del PP, Xavier Garcia Albiol, i el portaveu de Cs al Congrés, Juan Carlos Girauta. Els assistents han carregat contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'han acusat de tornar a la via unilateral, però han mostrat diferències respecte a la gestió del president espanyol, Pedro Sánchez. 

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, ha estat especialment dur i ha acusat Torra de ser un agitador de grups "amb comportaments prefeixistes". "Lamentablement, el poder públic a Catalunya està abandonant les seves obligacions. I no només això, està fent una crida i donant suport a grups que tenen comportaments, com a mínim, prefeixistes. Exigim al senyor Torra que deixi d'actuar d'aquesta manera o que dimiteixi", ha afegit.

Albiol Girauta ACN

El socialista Salvador Illa ha advertit Junts per Catalunya i ERC que emprendran accions si es cometen cometen il·legalitats al Parlament. "Si no s'arriba a un acord per acatar la sentència judicial de la suspensió dels diputats i es pretén posar el Parlament al marge de la llei amb nefastes conseqüències, no estarem impassibles i prendrem accions al respecte", ha afirmat.

El popular Xavier García-Albiol ha dit que l'Estat ha deixat d'existir a Catalunya i ha acusat el govern espanyol de ser dèbil i estar en mans d'entitats "radicals i supremacistes". Albiol també ha criticat el govern de Pedro Sánchez per consentir, segons ell, privilegis als presos polítics. "Sánchez ha desaparegut i permet als independentistes que tinguin barra lliure per fer i desfer segons els seus interessos", ha dit. 

A l'acte, hi han participat també el catedràtic de dret constitucional i fundador de Cs Francesc de Carreras i l'ex-fiscal general de Catalunya Carlos J. Villarejo.