Societat Civil Catalana (SCC) ha avisat aquest dimarts que el constitucionalisme tornarà a mobilitzar-se a Catalunya si l'independentisme "abraça de nou la via de la confrontació, el desbordament i la insurrecció".

En un acte per commemorar la manifestació contra la independència del 8 d'octubre de 2017, el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, i la membre de la junta directiva de l'entitat, Sandra Tirado, han llegit un manifest en què han insistit: "La legalitat democràtica és la premissa bàsica de la convivència i la igualtat. Si algú intenta vulnerar-la de nou, ens tindrà al davant".

"Tornarem a mobilitzar-nos amb tota la contundència, les vegades que faci falta, per recordar que Catalunya no és un parc temàtic dels separatistes ni un joc per a fantasies anarco-burgeses, sinó que és una societat madura i plural on han d'imperar els valors constitucionals de llibertat, igualtat, respecte mutu i imperi de la llei", ha defensat.

L'entitat ha reivindicat la manifestació contra la independència del 8 d'octubre de 2017, que ha qualificat com una "data fonamental i fundacional", ja que considera que va ser l'inici de l'apoderament dels catalans constitucionalistes a Catalunya.

Considera que aquell dia "la Catalunya silenciosa i silenciada va emergir com a subjecte polític ferm", i ha afirmat que són la majoria social a Catalunya i que en aquesta mobilització es van adonar que no estaven sols.

"Vam trencar el silenci i canviem la història. Va ser un dia d'alliberament interior per a milions de catalans, que portaven dècades vivint una espècie de reclusió i silenciament de la seva identitat i de les seves reivindicacions", ha subratllat.