Escàs poder de convocatòria de Societat Civil Catalana (SCC) en el que havia de ser l’acte de la setmana. Aquest divendres l’entitat unionista havia convocat un tall a la Via Augusta de Barcelona, just a l’accés dels túnels de Vallvidrera, com a contraprotesta pel tall diari de la Meridiana, que va començar després de la publicació de la sentència i ja fa uns 150 dies que es manté. Finalment, però, només una cinquantena de persones, a molt estirar, hi han assistit. 

 

Sota la pancarta "Tallem amb els talls", l'entitat liderada per Fernando Sánchez Costa ha convocat la concentració amb el pretext de posar "un mirall" a altres zones de Barcelona i "conscienciar" els veïns dels problemes que comporta un tall diari d'aquestes característiques. Segons Sánchez Costa, si la protesta fos a la "zona alta de Barcelona, ja faria temps" que l'administració l'hauria aturat i, per això, han decidit portar-la al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

L’entitat havia promès que repetiria l’acció cada divendres fins que s’acabi la concentració diària de Meridiana, però el seu president no ha aclarit si tornaran a fer el tall la setmana vinent. Això sí, ha defensat que seguiran fent accions “simbòliques”, "jurídiques" i de "mirall" per acabar amb la protesta independentista. "Esperem que després d'aquesta protesta la Generalitat hi posi fi. Ens sembla intolerable que grups independentistes amb connivència amb la Generalitat impedeixin que la gent pugui tornar a casa seva amb normalitat", ha afirmat Sánchez Costa en declaracions als mitjans. 

El tall, que ha durat aproximadament mitja hora, tal com els havia demanat la Guàrdia Urbana, ha provocat escassos problemes de trànsit, ja que només s'ha tallat el carril central d'accés als túnels, però els dos laterals han quedat oberts en tot moment. A més del lema principal de SCC, s'hi ha pogut veure una altra pancarta que posava: "Per què estic aquí?, pregunta-ho als feixistes separatistes de la Meridiana" i també una bandera d'Espanya, tot i que els organitzadors han demanat retirar-la tan bon punt l'han vista, ja que l'objectiu era que la protesta fos apolítica i que anés destinada només a queixar-se pel tall de la Meridiana.