Lorena Roldán, Manuel Valls, Carlos Carrizosa, Josep Bou, María de los Llanos de Luna, Alejandro Fernández... La plana major de l'anti independentisme s'ha assegut aquest dimarts al matí al voltant d'una mateixa taula, per escoltar una conferència del president de Societat Civil Catalana. L'organització havia confirmat la presència de Miquel Iceta, però el líder del PSC no hi ha assistit. Els socialistes hi han enviat tres representants, el secretari de la Mesa del Parlament, David Pérez, l'històric José Zaragoza i el diputat Raül Moreno.  

El president de l'entitat, l'exdiputat popular Fernández Sánchez Costa, ha emplaçat els presents a que "aquesta taula d'avui no sigui una excepció", fent una crida a que tinguin "sentit d'Estat, sentit d'Espanya, sentit de la Constitució i sentit del bé comú". Dit d'una altra manera, "una sintonia fonamental entre forces constitucionalistes per desbloquejar la situació per aconseguir un govern d'àmplia base constitucional". 

Sánchez Costa s'ha posat les mans al cap pel fet que ERC "un partit que ens ha robat deu anys de la nostra vida, que ha estat motor del procés, que defensa la ruptura d'Espanya tingui la clau de la governabilitat". Des del punt de vista del líder de la principal entitat anti independentista, "el moll de l'òs no és si el govern d'Espanya parla amb els independentistes, sinó si depèn d'ells", perquè "cal parlar-hi des d'una posició estable i sòlida, no des de la dependència". I ha afegit que "és en mans dels constitucionalistes evitar-ho". En aquest sentit, ha demanat explícitament a PSOE, PP i Cs "un esforç de generositat per aconseguir un govern estable i fort".  

Olimpíades Barcelona-Madrid

Parafrasejant Kennedy, Costa ha instat la ciutadania a "no pensar en què ha de fer l'Estat per ells, sinó en què han de fer ells per vèncer l'independentisme i enviar el procés a la bancada de l'oposició". Sánchez Costa s'ha mostrat confiat que "és possible acabar amb la hegemonia de l'independentisme, però cal unitat, intel·ligència estratègica i recursos". 

I ha anat un punt més enllà. "La pervivència d’Espanya depèn de si aquells que pensem que és millor sumar, els que estimem Catalunya i Espanya som capaços de mobilitzar-los, plantar cara i buscar recursos".

L'entitat ha recomanat tot un seguit de propostes, basades en rellançar i "prestigiar" la imatge d'Espanya, per contrarestar la campanya "hispanòfoba" de l'independentisme. Entre els suggeriments plantejats, "que Barcelona i Madrid estudiïn seriosament presentar candidatura conjunta com a seu dels Jocs Olímpics".

Que les "forces de l'ordre" ofeguin el "Tsunami totalitari"

Un dels grans esdeveniments de la setmana és sens dubte el Barça-Madrid d'aquest dimecres i la mobilització que ha preparat el Tsunami. Aquesta convocatòria ha centrat part de la conferència. 

El dirigent de SCC ha qualificat el Tsunami de "secretista, antidemocràtic i totalitari", i de voler "instrumentalitzar l'esport al servei de la propaganda". Per això ha demanat als "serveis públics i les forces de l'ordre" que "garanteixin el clàssic.