Societat Civil Catalana (SCC) està preparant diversos actes davant de la Diada i el referèndum anunciat per a l'1 d'octubre, amb l'objectiu d'aportar "seny" en els dies clau del moviment independentista. Segons ha explicat a Europa Press el vicepresident de l'entitat, Álex Ramos, els actes encara s'estan planificant i s'estan estudiant les dates. D'aquesta manera, SCC vol contribuir a visibilitzar els catalans no independentistes, que per a Ramos són la gran majoria de la població.

"Som conscients que no podem competir al carrer amb els independentistes perquè són ells els que volen canviar l'statu quo i, per tant, es veuen més obligats a moure la gent", s'ha excusat Ramos en al·lusió a les multitudinàries manifestacions sobiranistes de les últimes diades amb les quals l'unionisme no ha pogut competir. Cal recordar que en les concentracions anteriors, SCC no ha aconseguit gaire èxit de convocatòria.

Contra el "pensament únic"

L'entitat assegura estar "en guàrdia" i segueix molt de prop el procés, i espera comptar amb Cs, PSC, PP i les entitats contràries a la independència en els seus actes. "El pensament únic no és democràtic i aquests partits estan units en la defensa de la llei, des de la diversitat, mentre els secessionistes fan veure que estan junts però s'apunyalen constantment", ha afegit. Admet que "hi podria haver més unitat d'acció" dels partits que no són independentistes.

Des de l'entitat unionista, esperen tenir la complicitat dels comuns, les bases dels quals "no són independentistes i es cansaran de l'ambigüitat que està tenint la cúpula" de la formació amb el procés sobiranista. Fins al moment, mai no hi ha hagut un acostament del partit de Colau i Domènech a l'associació.

Puigdemont, com Maduro i Erdogan

Ramos arriba a assegurar que el Govern i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, actuen "a imatge i semblança de Maduro a Veneçuela i Erdogan a Turquia". "Estan utilitzant les institucions de manera partidista per agitar el carrer i crear una presumpta revolució", ha deixat anar, a la qual cosa ha afegit que aquesta estratègia és un "greu atemptat" a la convivència i a la democràcia perquè fa de les institucions "un instrument partidista i s'ignora el diferent".

Segons Ramos, els partits independentistes saben que el referèndum anunciat per a l'1 d'octubre no podrà celebrar-se perquè s'anul·larà si en algun moment es convoca, però tot i així "viuen al teatre continu per agitar el carrer, perquè saben que sense això no són res". Segons l'entitat unionista, això demostra que vulguin fer coincidir l'aprovació de la llei del Referèndum i les accions en el Parlament amb les accions al carrer" previstes per a l'11 de setembre.