Els grups municipals del PSC i Ciutadans han tancat un acord de govern a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, on els socialistes tenen majoria absoluta. L’alcaldessa Núria Parlon i el cap de llista de Ciutadans, Dimas Gragera, han signat aquest pacte aquest dimarts al migdia, un acord que Parlon ha justificat assegurant que "la ciutadania ha votat pluralitat". L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, que aquest mes ha encetat el cinquè mandat, ha elogiat la feina feta per Ciutadans a l'oposició durant els darrers vuit anys. Ara, amb aquest pacte, el PSC suma a la seva majoria de 17 regidors els dos membres de Ciutadans al consistori.

La signatura del nou executiu s’ha escenificat en una convocatòria de premsa on només ha estat convocat un mitjà local per decisió expressa dels dos grups municipals, segons han explicat a l'ACN fonts properes a les formacions. El PSC va guanyar les eleccions a Santa Coloma amb un 51,34% dels vots, i Ciutadans va ser tercera força, amb un 7,59% dels suports. Així, els socialistes van consolidar el domini a l'Ajuntament, mentre que els taronges van perdre dos representants. Tot i això, Santa Coloma de Gramenet és on han aconseguit el seu millor resultat a Catalunya, sent l'únic municipi on han tret dos regidors.

L'acord entre els dos grups municipals s'ha conegut aquest dimarts durant la roda de premsa de la diputada al Parlament Anna Grau, que ha estat l'encarregada d'anunciar que els regidors de Ciutadans Dimas Gragera i Salvador Tovar se sumaven al govern de Parlon. Grau ha defensat que tots dos tenen una experiència "contrastada" i que la seva figura "donarà molta credibilitat a la gestió de l'Ajuntament". "Els veïns en quedaran agraïts", ha afegit.

"Una il·lusió compartida", segons Parlon

Després de l'anunci públic de Grau, Núria Parlon ha definit l'acord amb Ciutadans com "una il·lusió compartida" i ha destacat que el projecte del PSC "millorarà" amb les aportacions dels dos regidors taronges. "Encetem aquesta etapa amb il·lusió, optimisme i lleialtat per millorar Santa Coloma. I amb la resta de forces, que respectin la diversitat, disposats a arribar a acords", han afirmat en un comunicat emès pel consistori. Per la seva part, Dimas Gragera ha assegurat que "les urnes van legitimar Núria Parlon en un exercici de lideratge" i li ha donat les gràcies per assumir "que el seu govern pot millorar incorporant persones que pensen diferent". Segons Gragera, cap de les dues forces "tenia la necessitat d'arribar a aquest pacte", però ha destacat les "oportunitats" que aquest acord pot suposar per a Santa Coloma de Gramenet. De moment, Parlon no ha designat els càrrecs del nou mandat, però ha avançat que els dos regidors de Ciutadans assumiran competències centrades en la promoció econòmica i la seguretat.