L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, continuarà sent-ho quatre anys més. Ja tenia assegurat el càrrec des de la mateixa nit electoral del passat 28 de maig, en què va aconseguir revalidar la majoria absoluta per tercer cop consecutiu. Aquest dissabte, doncs, Parlon ha tornat a rebre la vara d'alcaldessa gràcies al suport dels seus 17 edils i així, enceta el que serà el seu cinquè mandat al capdavant del municipi metropolità, que governa des del 2009. Els quatre regidors d'ERC han votat al seu candidat, Gabriel Rufián, mentre que els dos del PP i Vox també s'han votat a si mateixos i els dos de Ciutadans han votat en blanc. 

🔴 Constitució dels ajuntaments a Catalunya i Barcelona, DIRECTE
 

Núria Parlon es compromet a treballar per la "governabilitat" 

En el discurs d'investidura, Parlon s'ha compromès a "treballar per enfortir la governabilitat de la ciutat respectant tots els qui tenen representació democràtica al consistori". En aquest sentit, s'ha compromès a "representar la institució amb respecte, i treballar pel bé de Santa Coloma, si és possible algunes vegades arribant a acords, perquè aquestes són les bases del joc democràtic". Amb tot, ha deixat clar que evitarà que es faci un ús de la política per "polaritzar, dividir i no sumar".

Pel que fa als eixos programàtics del seu proper mandat ha assegurat que "es traduirà en un nou Pla d’Acció Municipal (PAM)", que es treballarà "amb el conjunt de la ciutadania i amb les forces polítiques locals: les que tenen representació al consistori i les que no". "El PAM constituirà el contracte social que rubricarem amb la ciutadania amb l’obligació de complir-lo amb honestedat malgrat les turbulències que puguin sorgir", ha asseverat. 

L'alcaldessa ha tancat el seu parlament recordant que "Santa Coloma s'ha construït sent una ciutat d'acollida", primer de gent de la resta d'Espanya, i al final de la dècada dels noranta, de la resta del món. "La voluntat és la d'acollir a totes les persones, vinguin d'on vinguin, i això és el que s'ha fet a Santa Coloma".

Rufián no va poder impedir la majoria absoluta del PSC

"No crec que la candidatura de Gabriel Rufián faci perillar la meva majoria absoluta", va afirmar Parlon en una entrevista amb ElNacional.cat poc abans de les eleccions. I va encertar, perquè la gran aposta d'ERC amb la mediàtica figura de Rufián no va aconseguir l'objectiu de trencar amb 30 anys ininterromputs de governs socialistes a Santa Coloma. ERC va aconseguir sumar un nou regidor i va passar de 3 a 4, però encara molt lluny de poder suposar una amenaça per al PSC, que tot i perdre alguns vots, es va mantenir ferm en els 17 regidors.