Núria Parlon continuarà governant Santa Coloma de Gramenet amb majoria absoluta, sense que l'ofensiva de Gabriel Rufián hagi aconseguit fer-li ni tan sols pessigolles. Alcaldessa des de 2009, Parlon continuarà sent-ho quatre anys més, fins a encadenar-ne 18 com a primera edil i elevar fins als 35 els anys de govern seguits del PSC. Amb un 89% escrutat, Parlon repetiria majoria amb 17 escons, molt lluny de la resta de partits. És cert que Gabriel Rufián ha aconseguit que Esquerra sigui segona a Santa Coloma de Gramenet per primera vegada, però ho és més per defecte de la resta de partits que per mèrit propi. Els seus quatre escons, fruit del 15% dels vots, són tan sols un escó més que l'any 2019.

 

La resta del plenari se'l repartiran partits de dreta, amb un triple empat a dos edils entre Ciutadans, PP i Vox, que entra al consell expulsant En Comú Podem, que va aconseguir tres regidors en els últims comicis i ara queda fora. Des que l'any 1991 Manuela de Madre va entrar en lloc del fins aleshores alcalde del PSUC, Miguel Hernández, els socialistes no han cedit el seu poder en cap elecció, malgrat la condemna per corrupció a l'exalcalde Bartomeu Muñoz, del qual Parlon ha sabut mantenir-se totalment desmarcat des que va assumir com a interina després de la dimissió de Bartomeu per la imputació l'any 2009.

Malgrat els resultats d'un Rufian que aspirava a ser alcalde i s'ha quedat molt i molt lluny, el diputat de Santa Coloma de Gramenet ha assegurat a Twitter que es tracta d'un resultat "heroic" perquè han passat de ser quarta força política a ser la segona i han sumat 1.500 vots tot i que la participació ha caigut a Santa Coloma de Gramenet. Rufian ha aconseguit un 14,90% dels vots amb un total de 5.880 vots, pels 4.460 de l'any 2019. 

Parlon, per la seva part, ha obtingut 20.250 vots, menys que els 22.913 que va arrossegar l'any 2019, però que representen un major percentatge (un 51,34%) sobre el total dels vots. En entrevista amb El Nacional, Núria Parlon ja es va mostrar convençuda que Rufián no faria "perillar" la seva majoria absoluta i va defensar les polítiques públiques vinculades a "la igualtat d'oportunitats i al medi ambient" com a principal aval del seu mandat. "Hem deixat de ser una ciutat dormitori, ara som una ciutat residencial", va defensar Parlon, que no va voler entrar a respondre les acusacions de "cacic" que li havia dedicat Rufián. 

Rufián, per la seva part, va qualificar l'alcaldessa, també en entrevista amb El Nacional, com a "hereva de la corrupció del PSC de Santa Coloma". El candidat de Santa Coloma, gran caball de batalla d'Esquerra a l'àrea metropolitana i un dels encarregats d'ajudar a eixamplar la base del partit entre els ciutadans castellanoparlants, ha dut a terme una campanya de carrer molt agressiva a la ciutat del Besòs. Ha promès més policia als carrers i ha insistit en que cal un canvi després de més de 30 anys amb els socialistes al poder. Els votants, però, han premiat més el missatge tranquil i continuista que no pas el trencador. 

Ara bé, pitjor sort que Esquerra han corregut els comuns de Santa Coloma de Gramenet, que, després que el seu antic candidat, Jesús Sánchez, deixés el lideratge del partit per un càncer, ha perdut tota la seva representació. El periodista i cap de llista Antonio Molina s'ha quedat fora del consistori amb 1.910 vots, un 4,84% del total. Aquesta poca força ha obert les portes a les entrades del PP (2.661 vots) i de Vox (2.612) al consell municipal. A Santa Coloma, per tant, el PSC seguirà governant tranquil·lament, però l'oposició de la dreta espanyolista serà més forta que mai.