Les entitats sobiranistes commemoraran el quart aniversari del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 amb un gran acte a Catalunya Nord que servirà com a tret de sortida per a un repartiment d’urnes per tot el territori català.

Segons ha avançat en El Món a Rac1 la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie -entitat que organitza els actes conjuntament amb Òmnium cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)-, la intenció en aquest aniversari és la de reconèixer “la feina que es va fer a Catalunya Nord” per fer possible el referèndum.

De fet, les tres entitats preveuen donar més detalls dels actes, que tindran lloc els dies 1, 2 i 3 d’octubre, aquest dimecres al matí, però Paluzie ha avançat que també hi haurà una caravana de cotxes que repartirà urnes del referèndum, amb una de les parades situada a Figueres. A principis de mes, la mateixa Paluzie ja va informar que aquest 2021 es volia posar en valor “el mandat de l’1-O” i aprofitar que el dia de l’aniversari cau en divendres per allargar els actes durant tot el cap de setmana. Precisament, el primer anunci es va fer a l’institut Pau Claris de Barcelona, un dels espais de votació on va haver-hi una repressió policial brutal per impedir el referèndum.

Manifestació de la Diada

Així mateix, l’ANC treballa també en la celebració de la manifestació de la Diada Nacional d’enguany, amb l’objectiu d’"empoderar el poble i transmetre-li seguretat i fortalesa" i amb la previsió que el procés de vacunació contra la covid-19 ja estigui en la seva fase final, fet que per a les entitats sobiranistes marca el moment de reactivar les bases independentistes per tornar a jugar la seva funció de pressió cap als partits.

La manifestació de l’Onze de Setembre estarà centralitzada a la ciutat de Barcelona i es basarà en una marxa que anirà de la plaça Urquinaona fins al Parlament de Catalunya, on està previst que hi hagi parlaments.

Samarreta de color vermell

Així mateix, aquest mes de juliol s’ha donat a conèixer la samarreta de la Diada Nacional d’aquest 2021, que serà de color vermell amb un puny tancat amb una estelada entre els dits i envoltat pel lema ‘Lluitem i guanyem la independència’ per la part del davant, mentre que a l'esquena es pot llegir: "11-S; 1-O; Independència".

samarreta assembla 2021

Samarreta de la propera Diada / ANC

L'ANC va presentar el disseny de la samarreta el passat 22 de juliol en el marc del tall de Meridiana Resisteix, un espai emblemàtic en haver "esdevingut un dels símbols de la lluita i la resiliència de la ciutadania catalana per fer la independència". La samarreta no és només un dels símbols de les Diades convocades per l'Assemblea, és també un motor per a l'entitat, ja que suposa una important font de finançament. Segons va subratllar l'ANC en un comunicat, la peça de vestir permet "finançar les campanyes cap a la independència i per internacionalitzar el conflicte amb l'estat espanyol".

 

Imatge principal: La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie / ACN