Acció, reacció. El famós principi de Newton és el que regeix des de la publicació de la sentència contra els líders independentistes cadascuna de les visites de Pedro Sánchez a Catalunya. Fa dos dies els socialistes van anunciar que el candidat a la reelecció visitaria Viladecans la vigília de l'inici de campanya per protagonitzar un míting en un dels feus històrics del cinturó vermell. Al voltant del recinte, s'hi concentren ja centenars de persones, amb el cartell de 'Sit and talk'. 

La convocatòria la organitzat el Pícnic per la República i compta amb el suport dels CDR. Recorda a la que ja es va produir la setmana passada quan el president del govern en funcions va viatjar a Barcelona per fer costat al cos de Policia Nacional i especialment als agents ferits durant els aldarulls. 

L'acte d'aquest dimecres arrenca a les set de la tarda. Ja des de quarts de sis, els voltants de l'edifici Cubic de Viladecans han començat a quedar blindats per la policia. Mica en mica s'hi han anat apropant manifestants que reclamen la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats, però també que els socialistes s'asseguin a dialogar. Com a conseqüència del dispositiu, s'han hagut de quedar a una gran distància de l'accés al recinte, a més de cent metres. 

Aquesta no serà l'única visita de Pedro Sánchez durant la cursa cap al 10-N. De fet, per primera vegada a la història un president del govern espanyol tancarà una campanya electoral de les generals a Catalunya. Serà divendres dia 8 a la Fira de Barcelona. Per aquell dia ja s'està organitzant una nova protesta de benvinguda.