Els grups que les últimes nits havien provocat el caos a Barcelona han donat aquest dissabte una treva en una jornada reivindicativa i amb moments de tensió però sense disturbis rellevants, en la que han irromput grups pacifistes que han muntat cordons per separar policia i manifestants. Tot i això, la nit, que sí que va tenir alguns incidents aïllats, va acabar amb 13 detinguts i 11 ferits, segons han informat els Mossos i el SEM.

Després de col·lapsar dilluns passat els accessos de l'aeroport del Prat, hores després de la condemna a la cúpula del procés, el centre de Barcelona s'havia convertit des de dimarts en un camp de batalla nocturna amb disturbis, crema de centenars de barricades i cos a cos entre policia i manifestants.

Aquest dissabte, amb els responsables policials en alerta màxima per l'escalada de la gravetat dels aldarulls dels últims dies, i un ampli dispositiu al centre de Barcelona, la situació va ser molt més tranquil·la que les últimes nits, sense disturbis d'importància, malgrat que hi va haver moments de molta tensió, intermitent, a la zona de plaça Urquinaona, epicentre de la batalla campal de divendres, i davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), igual que a la Meridiana i a la Rambla.


La tensió va arribar després de donar-se per finalitzada una manifestació convocada pels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR), a la que s'ha sumat a primera fila la CUP, que havia transcorregut des de la plaça Urquinaona fins al TSJC, per demanar la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch. A la manifestació hi han assistit unes 6.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.