Set diputats del Parlament britànic han registrat una moció per demanar la llibertat "immediata" de la presidenta del Parlament Carme Forcadell. La moció afirma que "no hi ha proves" del delicte de rebel·lió del qual s'acusa Forcadell i destaca la "incongruència" d'aquesta acusació, després de la decisió de la justícia alemanya de rebutjar-la en el cas del president a l'exili, Carles Puigdemont. Els diputats signants són del Partit Laborista, del Partit Nacional Escocès i del Plaid Cymru.

Els diputats lamenten els "intents del govern espanyol d'interferir en les actuacions del Parlament de Catalunya", dona suport al dret dels pobles a mantenir discussions lliures i obertes d'idees sense intrusió estatal, i demana la resolució d'aquests conflictes institucionals i polítics "a través de canals no penals".

La moció Early Day no està previst que es voti, sinó que recull el suport a través dels diputats que la subscriuen. La proposta és una iniciativa de l'intergrup parlamentari britànic d'amistat amb Catalunya, del qual formen part diputats laboristes, del Partit Nacional Escocès i del Plaid Cymru de Gal·les.