Després de la crisi a Interior sobre els Mossos d'Esquadra tancada sense cessaments ni sense ni tan sols arribar al quart dia de l'ultimàtum de Quim Torra, la CUP reclama responsabilitats i no entén el canvi de criteri.

Maria Sirvent, ferida per un projectil de foam a Terrassa dijous passat, ha demanat explicacions al Govern i també a Junts per Catalunya i ERC. "Entenem que el Govern ha canviat el criteri respecte a les càrregues desproporcionades", ha dit. "Torra, Junts per Catalunya i ERC, què en pensen?", ha preguntat Sirvent durant la seva compareixença davant els mitjans un cop el conseller ha fet públic que la crisi quedava tancada i que no hi hauria cessaments. Just al contrari del que va dir fa tres dies.

"A què respon aquest canvi de criteri? Què està passant al Departament d'Interior?", pregunta la CUP mentre posa en qüestió l'actual model policial que "criminalitza la dissidència política i el dret a la protesta". "Els Mossos estan perseguint molts moviments socials".

Sirvent s'ha mantingut ferma en els arguments de la CUP, que defensa que "el model de seguretat ha de respondre a l'estricte compliment dels drets humans" i que en les darreres càrregues s'han vulnerat els protocols i hi ha hagut una utilització de les pistoles de foam que no respon als criteris d'aquest armament. 

"Volem saber quines són les accions que s'emprendran per part del Govern per demanar responsabilitats davant aquestes accions de vulneració dels drets humans en la utilització de determinades armes i elements de contenció com són les defenses", ha insistit Maria Sirvent.

La CUP demanarà explicacions a la comissió d'Interior del Parlament i al ple. I ha acusat el Govern de no tenir "cap voluntat política de modificar el model de seguretat que ha estat imperant durant tots aquests anys", exigint un canvi en el model de seguretat i amb el trencament definitiu amb el règim del 1978: "Aquest govern segueix combregant amb un model de seguretat que respon a tot allò que defensa el règim del 78".

Sirvent va rebre el cop de projectil de foam mentre assistia dues noies que van acabar ferides en la càrrega de Sabadell. En el moment del tret, no eren on els Mossos feien la dispersió i tampoc hi havia aldarulls. Eren a un banc.