L'actual director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Miguel Ángel Gimeno, ha avançat que la Sindicatura de Comptes ha de fer una auditoria de la institució "respecte a anys anteriors", és a dir, sobre l'època del seu antecessor, Daniel de Alfonso.

"Aquesta direcció ho agraeix perquè donarà una fotografia molt clara del que hi ha. Ens interessa tenir una fotografia de com estem per millorar", ha explicat aquest dimarts durant la seva compareixença a la comissió d'Estudi de les Mesures de Lluita contra la Corrupció per la Regeneració Democràtica del Parlament.

La Cambra catalana va nomenar Gimeno per dirigir Antifrau després de cessar a finals de juny a De Alfonso quan va sortir a la llum unes polèmiques converses en què l’exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, parlava sobre la recerca de proves contra independentistes. Per això, s'investigarà si l'exdirector va incórrer en un possible cas de revelació de secrets. 

Revelació de secrets?

Gimeno també ha explicat als grups parlamentaris que la mateixa OAC ha obert, paral·lelament, una investigació oberta sobre un possible delicte de revelació de secrets en l'anterior etapa encara que no ha donat més detalls: "No puc ni he de dir-los res més".

També en relació als anys en què De Alfonso va dirigir la institució, encara que sense nomenar-lo a ell en cap moment de forma explícita, Gimeno ha explicat que el primer que va fer en arribar al càrrec va ser tornar els abonaments d'activitats que no tenen res a veure amb Antifrau: "Si vull anar a l'òpera, me la pago jo".

Propera compareixença

Sobre el pla de treball de l'OAC per als propers anys, el director ha explicat que es reserva per explicar-ne detalls dimecres 14 de desembre quan comparegui davant la comissió d'Afers Interns del Parlament, però ha fet referència a algun aspecte que es podria millorar.

En aquest sentit, ha reconegut que l'Oficina "triga massa a resoldre els assumptes" i ha considerat que es tracta més d'un tema d'organització, que ha admès que s'haurà de millorar, que faltin mitjans personals.