Entre els que es van enviar dies abans de la sentència i els reforços que es van destinar a mitjans de setmana quan els incidents al carrer van començar a desmadrar-se, ara mateix hi ha a Catalunya al voltant de 2.000 guàrdia civils i antidisturbis del Cos Nacional de Policia. Els sindicats, però, se senten desbordats i exigeixen encara més efectius i que se'ls doti d'eines més contundents, com ara vehicles blindats o tanquetes. 

En un comunicat llegit aquest migdia durant la concentració de suport a les forces de seguretat espanyoles convocada per representants sindicals al davant de la Prefactura de Policia de la Via Laietana, el portaveu del Sindicat Unificat de Policia ha denunciat que a Barcelona i altres ciutats catalanes s'ha posat en marxa una "estratègia de terrorisme de carrer que buscava la mort d'algun policia nacional". "Una estratègia de terror contra les UIP -les Unitats d'Intervenció Policial-" que ha pogut evitar "baixes" gràcies a la "professionalitat i valor dels companys", han afirmat els agents. 

Dibuixat aquest panorama, quatre dels principals sindicats del CNP demanen al Ministeri de l'Interior que enviï "reforços humans immediats". I no només això. A la vegada assenyalen que és "imprescindible" que puguin dotar-se "de materials com el camió d'aigua, tanquetes o vehicles BMR -Blindat Mig sobre Rodes-". Alhora, reclamen que les jornades laborals a les quals estan sotmesos aquests dies "no siguin de tanta durada" i els renovin els uniformes malmesos durant els aldarulls. També creuen que es mereixen "condecoracions que per raons polítiques s'eviten en altres ocasions en el que pot entendre's com un menyspreu cap al cos". 

El manifest s'ha fet públic a la calçada de la Via Laietana, entre aplaudiments de ciutadans anònims que han volgut apropar-s'hi per agrair la feina que estan fent aquests dies els agents. Aquest dilluns, han seguit les ofrenes. Si dissabte els regalaven un pernil, avui ha estat una safata de croissants. I flors, molts rams de flors. I alguna bandera d'Espanya. 

Just abans de la concentració, el president espanyol en funcions ha organitzat una visita sorpresa a la Prefactura. Fonts policials expliquen a ElNacional.cat que han rebut l'avís de Moncloa amb un marge extremadament estret de temps, a les 8 del matí. I Pedro Sánchez s'hi ha presentat només tres hores després. 

Quan el president espanyol ha marxat, ha començat la concentració de suport, durant la qual s'ha viscut un moment de tensió, quan una dona amb una estelada s'ha apropat a la zona. Ha estat fortament increpada i l'han acabat fent fora.