Milers de persones han sortit als carrers del centre de Barcelona aquest Primer de Maig per reclamar que hi hagi millores en els sous i les condicions laborals, ara que hi torna a haver bonança econòmica. Els líders dels principals sindicats, Javier Pacheco (CCOO) i Camil Ros (UGT) han aprofitat per reclamar el referèndum en el moment en què s'han fet els parlaments finals. 

En el seu discurs, Pacheco ha fet una crida pel dret a decidir afirmant que "la democràcia rau en donar veu al poble de Catalunya i als seus treballadors. Volem decidir, ho volem decidir tot!". També ha afegit que els drets socials no poden existir sense els drets nacionals, i finalment ha conclòs que faran "el que faci falta per garantir el dret a decidir". 

Fa un parell de mesos, el consell nacional de CCOO de Catalunya va decidir donar suport i adherir-se al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum, ja que considerava que els seus continguts "s'ajusten perfectament" a la posició que sempre ha mantingut i defensat el sindicat.

Sota el lema 'Ocupació estable, salaris justos i més drets socials', la marxa organitzada per CCOO i UGT ha arrencat de la plaça d'Urquinaona a tres quarts de dotze del migdia en direcció a la plaça de la Catedral, amb els màxims representants dels dos sindicats al capdavant, acompanyats de la consellera de Treball, Dolors Bassa, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i diversos representants polítics de Ciutadans, Podem, PSC, En Comú Podem i ERC.

Els treballadors de Codorniu i la impremta del grup Zeta, en tots dos casos afectats per un ERO, s'han fet especialment visibles durant la manifestació.