El sindicat majoritari dels Mossos d'Esquadra, SAP-FEPOL, "exigeix dotar els efectius d'ordre públic del màxim material de protecció i d'eines adequades de dispersió". En un comunicat, el sindicat demana que es revisi el model d'ordre públic després de la prohibició l'any 2013 de les pilotes de goma per part del Parlament de Catalunya.

Aquests dies hi ha hagut 43 mossos ferits. Segons el sindicat, "han d'aguantar agressions per part de grups extremadament violents. Sisena jornada a la qual s’han de lamentar que membres de la Policia de la Generalitat siguin baixa com a conseqüència de les lesions que pateixen".

SAP-FEPOL parla clar i demana una revisió i reivindica les pilotes de goma que els Mossos no poden utilitzar, però que aquests dies estan fent servir en totes les càrregues els antiavalots de la policia espanyola: "Vist com s'estan produint els fets i davant dels atacs cap als efectius d'ordre públic de grups perfectament organitzats en guerrilla urbana, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) considerem que cal revisar de manera urgent el model d'ordre públic que avui dia utilitza el cos de Mossos d'Esquadra. Després que l’any 2013 el Parlament de Catalunya prohibís la utilització de les boles de goma, el model emprat per la dissolució de grups violents es va haver de modificar".

El sindicat posa de relleu que la manca d'eines de dispersió "evidencia unes mancances que posen en greu risc la integritat física dels policies i de les policies de la Generalitat". SAP-FEPOL qualifica la situació de "la pitjor crisi d'ordre públic" i assegura que "els projectils de foam es mostren a hores d’ara del tot insuficients i inútils per dissoldre la massa. Haver d'utilitzar un vehicle com el camió d’aigua és un clar exemple de la necessitat de revisar un model d'ordre públic que ha mostrat unes deficiències evidents". 

SAP-FEPOL insta el Parlament de Catalunya "que obri de manera immediata la revisió del model d'ordre públic del cos de Mossos d'Esquadra. No fer-ho, a més de no facilitar la tasca a la policia de la Generalitat i exposar la integritat física dels seus membres, continuarà posant en risc la normal convivència ciutadana".