El Sindicat de Professors de Secundària ha demanat aquest dimecres al Departament d'Educació que posposi l'inici del curs escolar "fins que no es garanteixi l'adopció efectiva de les corresponents mesures sanitàries de prevenció".

En un comunicat, aquesta organització alerta que "només durant els dos dies de curs que portem, ens consta que ja s'han produït transgressions flagrants de la normativa sanitària que en qualsevol altre espai serien sancionades". El sindicat assenyala que "resulta obvi que la idea dels grups estables ha estat concebuda per algú que no coneix què és un institut".

La nota de premsa avisa en última instància que el Sindicat de Professors de Secundària "recorrerà a totes les instàncies al seu abast per exigir les responsabilitats administratives i penals que corresponguin".

El curs comença el 14 de setembre

Davant d'aquesta reclamació, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va assegurar a Catalunya Ràdio fa dues setmanes que l'inici del curs escolar començarà amb normalitat malgrat l'evolució a l'alça de la pandèmia de coronavirus. "Està garantit. És el 14 de setembre".

En aquest sentit, Bargalló va ressaltar que sempre que sigui possible la incorporació al curs escolar serà presencial. "Les classes a distància tenen un problema: no garanteixen l'equitat i no arriben a tothom. A banda que hi ha un tema de socialització i de conciliació familiar", ha indicat el conseller que ha emfatitzat: "A l'escola la presencialitat és clau".

Procediments contra l'absentisme

El Departament d'Educació ja va avisar també que la setmana passada que activarà els procediments contra l'absentisme si alguna família decideix no dur la canalla a l'escola per por al contagi de la Covid-19. "Les escoles seran segures i, si alguna família no hi du els fills, ho haurà de justificar o es posaran en marxa els mecanismes d'absentisme que sempre s'han portat a terme", va advertir el director general de Centres Públics i Concertats, Josep Gonzàlez-Cambray, en una entrevista a Rac1.

Cambray va assegurar que la proposta de la ministra Díaz per als pares amb fills amb quarantena no li ha transmès "seguretat", ha insistit que les "evidències" demostren que els centres no són amplificadors de casos i que la covid-19 entra a l'escola pels adults.