Nou atac cap a Rufián. El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha interposat una querella davant el Tribunal Suprem contra el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, segons ha avançat aquest dimecres el diari digital The Objective. El SUP s'ha querellat contra Rufián per un delicte d'injúries contra la Policia Nacional arran d'una piulada publicada aquest dimarts pel mateix Rufián en la qual comparava tres agents amb un ultra que havia estat detingut per lesions i danys durant un partit de futbol. La piulada per la qual han interposat aquesta demanda és per un vídeo d'una operació policial que Rufián va compartir en el qual es veien a diversos agents que portaven detingut a un dels líders d'Ultra Sud per haver agredit de manera greu a un aficionat del Celta en un restaurant proper a l'estadi de Balaídos, a Vigo, minuts abans que es disputés el partit entre dos equips de futbol. En la piulada Rufián es preguntava: Qui és dels quatre?

Segons explica el citat diari, des del SUP critiquen que el missatge de Rufián "té un significat òbviament intencionat i degradant de menyspreu per als funcionaris de la Policia Nacional". L'organització policial assenyala que el portaveu d'ERC "busca clarament igualar als policies amb un presumpte delinqüent acusat de delictes greus, i fent-ho en to pejoratiu". En la querella insisteixen en la responsabilitat de Rufián "ho fa conscient del caràcter injuriós del seu Twitter, així com de la falsedat del que manifesta, i emprant l'abast que li brinden les xarxes socials per a arribar al major nombre de persones". Segons el SUP els missatges en el compte de Twitter "atempten clarament contra el seu dret a l'honor". L'advocat de l'organització ha manifestat que amb el seu missatge el que pretén Rufián és "igualar als funcionaris de la Policia Nacional amb un ultrasur, fent-ho clarament de manera pejorativa en el sentit d'igualar a aquests agents amb un grup ultra d'extrema dreta, i en un context on es parla d'agressions greus i de delictes de lesions i danys". 

La resposta de Rufián no s'ha fet esperar. Ha estat a través d'una piulada al seu compte de Twitter amb una expressió més que coneguda del llatí "excusatio non petita, accusatio manifesta", la traducció literal de la qual és "excusa no demanada, acusació manifesta".​

Piulada Gabriel Rufian SUP
Piulada de la resposta de Gabriel Rufián a la querella del sindicat policial SUP

Criminalització del cos policial

Des del SUP consideren que les paraules de Rufián "criminalitzen a la Policia" i provoquen l'odi cap als funcionaris "que treballen per la llibertat i la seguretat de tots els espanyols". Aquest ha estat el motiu principal pel qual l'organització ha decidit querellar-se per un delicte d'injúries contra el diputat d'ERC, que segons ells "es val de la notorietat del seu càrrec públic" per carregar contra les institucions de l'Estat. En la querella el SUP conclou que "no tolerarem ni una sola vegada més que Gabriel Rufián o qualsevol torni a desacreditar a policia, per a lluir-se en el seu discurs i satisfer el seu desmesurat ego polític". "Després d'un cop d'ull a la imatge dels policies conduint al detingut, només la supèrbia i la clara intenció de fer mal, han pogut impedir a Gabriel Rufián adonar-se que els bons són els que porten escrita a l'esquena les paraules 'Policia Nacional'", sentencien.