La Generalitat són els membres escollits a les urnes, no els que són imposats des de fora. Així ho ha defensat Miquel Milagros, portaveu d'USPAC, un dels sindicats dels Mossos d'Esquadra. "Nosaltres creiem que la Generalitat són els escollits per la ciutadania, no aquells que són imposats", ha assegurat aquest diumenge en una entrevista al Via lliure de RAC1. Milagros ha admès que no estan en una situació "agradable", sinó més aviat tot el contrari.

Després de l'aprovació de l'article 155, que ha afectat directament el cos de policia, el sindicat va emetre un comunicat. En el segon punt deia que el comandament suprem dels Mossos "ha de recaure en la Generalitat, com a representant del poble de Catalunya". També reclamava que es deixés la institució "fora de qualsevol posicionament polític".

"Nosaltres creiem que la Generalitat són els càrrecs que l'ocupen un cop hi ha hagut unes eleccions", ha sostingut el portaveu de l'USPAC, que ha recordat que els últims comicis van ser el setembre del 2015. "Hi ha càrrecs polítics al capdavant [de la Generalitat] perquè han estat posats per cadascú de nosaltres com a ciutadans", ha insistit.

Miquel Milagros ha explicat que "tenien clar" que Pere Soler, director general dels Mossos destituït per Rajoy, seria "un dels primers a caure". "Ara tenim la incertesa de saber qui ocuparà aquestes funcions", ha dit. Respecte al cas de Josep Lluís Trapero, ha assenyalat que no els ha estranyat que hagi estat apartat per la seva situació judicial complicada.

Segons el portaveu del sindicat policial, no saben quin escenari es trobaran quan, a partir del dilluns, els membres del Govern intentin accedir a edificis de la Generalitat, entre ells el Palau de la Generalitat. També desconeixen si hi ha ordres en algun sentit, perquè no representen l'escala de comandament. No obstant això, ha assegurat que "nosaltres hem de continuar fent el que ja fem: protegir els drets i llibertats dels nostres ciutadans".

Sobre una hipotètica ordre per detenir el president Carles Puigdemont, ha admès que no saben com actuaran: "No ho sabem. Dir el contrari seria enganyar-nos. Al final, estem per complir el mandat judicial i per complir les ordres jeràrquiques".

"No és una situació agradable per a ningú i volem que s'acabi el més aviat possible", ha defensat Milagros. "Aquesta situació no ens agrada a ningú. Estem en una situació complicada i estem enmig".