El sindicat majoritari en el sector de l'ensenyament, USTEC-STEs qualifica de ''purga política'' l'acció del Ministeri d'Educació i les acusacions d'adoctrinament i assetjament a una quarantena de centres catalans. El portaveu de l'organització, Ramon Font, ha recalcat que ''no estem disposats a acceptar-ho'' ja que són acusacions fonamentades amb ''molt poc rigor'' a través de denúncies anònimes i aplicatius a internet.

Per això, des d'USTEC-STEs s'estan organitzant mobilitzacions ''el màxim d'unitàries possibles'' per defensar la tasca dels docents, fet que consideren ''el moll de l'os d'una societat democràtica''. Font ha assegurat que no es descarta cap tipus de mobilització i ha fet el paral·lelisme amb els expedients a 4 directors de les Balears amb el decret del trilingüisme i que va derivar amb una vaga indefinida.

Font ha explicat que s'està animant al professorat a fer assemblees per decidir quin tipus de mobilització tirar endavant però està convençut que ''la gent n'està tipa'' perquè s'ha traspassat ''una línia vermella''. En aquest sentit, recalca que hi ha professorat que normalment no demana mobilitzacions que ja considera que ''s'ha de fer alguna cosa''. Font confia que qualsevol acció reivindicativa tindrà al costat tota la societat. 

Pel portaveu d'USTEC-STEs, l'acció del Ministeri, coneguda 7 mesos després de l'1-O fa pensar que volen ''atiar'' el conflicte i ''criminalitzar'' el professorat per recuperar aquest ambient quan ja s'havia ''apaivagat'' i els centres havien recuperat la normalitat i la tranquil·litat. Per Font, l'objectiu del ministeri que dirigeix Méndez de Vigo és fer desaparèixer ''la pluralitat del professorat''. Font assegura que és una ''clara ofensiva'' del partit Popular amb política de la ultradreta. Situa també, la manca de consellera com un dels problemes per solucionar-ho.