El Sindicat de Comandaments dels Mossos d'Esquadra (SICME) ha sortit aquest dimarts a el pas de les crítiques d'ERC, que ha exigit "canvis estructurals" a la policia catalana, i ha reptat els republicans a ser "valents" i a liderar la Conselleria d'Interior per "il·luminar-nos" amb les seves propostes.

ERC ha exigit aquest dimarts al conseller d'Interior, Miquel Buch, que porti a terme "canvis estructurals" en els Mossos d'Esquadra per evitar agressions racistes d'alguns agents, així com accelerar l'auditoria interna anunciada el passat mes de l'octubre per l'actuació policial en els disturbis després de la publicació de la sentència del judici al procés per part del Suprem.

En un missatge a Twitter, en resposta a una diputada d'ERC al Parlament que enllaçava el comunicat de la formació republicana, el SICME lamenta que de manera "massa freqüent" els polítics utilitzen els Mossos "com un objecte polític per als seus interessos electorals propis". "Esperarem que ERC lideri el departament d'Interior perquè ens il·luminin amb les seves propostes. Siguin valents", conclou el sindicat de comandaments.