Una setmana després de l'atac a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vic després de la detenció i empresonament de Pablo Hasél, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha visitat els agents que van rebre l'atac.

Sàmper ha visitat la comissaria i ha adreçat un missatge d'agraïment i ha expressat de nou el seu suport als agents i a l'inspector que va dirigir tota l'operació de contingència "pel seu valor i encert". Des de Vic, Sàmper ha fet extensiu aquest suport a tot el cos dels Mossos d'Esquadra. "La situació a Vic exemplifica la magnitud de la tragèdia", va dir Miquel Sàmper l'endemà dels fets, conscient que l'atac a la comissaria obria una esquerda i passava una línia vermella.

 

L’atac de dimarts al vespre a la comissaria dels Mossos de Vic no s’havia previst perquè mai havia passat, però ha fet prendre consciència als dirigents del cos que cal augmentar l’autoprotecció dels agents, vehicles i edificis.

No és el primer cop que el conseller d'Interior visita la comissaria atacada. Ho va fer la mateixa nit dels fets acompanyat del major, Josep Lluís Trapero, i el número dos del cos, Ferran López.

Sámper i Trapero

Una setmana després ja s'han arreglat els desperfectes a la comissaria, però encara es manté viu el debat, dins el cos, sobre la seguretat de les seves pròpies infraestructures, i fora, en el terreny polític i social, sobre la conveniència de fer un canvi del model d'ordre públic.

Comissaria Mossos Vic aldarulls Hasél - CMMEE

Sàmper ha visitat Vic aquesta tarda, després de passejar pel passeig de Gràcia aquest matí. I en aquest context ha dit que creu que el punt àlgid dels aldarulls al carrer per l'empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél ha estat aquest cap de setmana i espera que vagin de baixa els propers dies. 

Sàmper al Passeig de Gràcia - ACN

Sàmper ha visitat, juntament amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, el passeig de Gràcia, on molts comerços van ser saquejats, i ha demanat a la ciutadania que es manifesti pacíficament.

 

Tremosa creu que aquests saquejos empobreixen la ciutat, i el president dels comerciants del passeig de Gràcia, Lluís Sans, ha lamentat la resposta “tèbia” i tardana del vicepresident del Govern, Pere Aragonès. Sans creu que Barcelona s’ha convertit en la capital europea dels aldarulls juntament amb París.