El síndic de greuges de Catalunya estudiarà d’ofici l’actuació policial d’aquest diumenge en diverses localitats de Catalunya, on gairebé un centenar de persones van resultar ferides per les càrregues policials que els Mossos d'Esquadra van fer, principalment, davant la Delegació del govern espanyol de Barcelona i la Subdelegació del govern espanyol de Lleida.

Segons indica un comunicat, el síndic de greuges ha estat coneixedor, “tant a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials com de les queixes rebudes”, dels incidents produïts ahir a la nit a Barcelona i en altres ciutats de Catalunya entre manifestants i Mossos d'Esquadra, durant les manifestacions de protesta arran de la detenció del president Carles Puigdemont i l’empresonament d'alguns dirigents polítics membres del Govern.

Rafael Ribó apunta que l'actuació policial “també va comportar maniobres de dispersió amb els furgons policials”, que alguns manifestants han denunciat com intents d’atropellament, a la vegada que s'han relatat episodis d'utilització de pilotes de goma i manca d'identificació d'alguns agents.

Per tot això, el síndic té previst demanar al Departament d'Interior informació relativa a les actuacions que es van dur a terme, el nombre d'agents que van participar en el desplegament i si van actuar amb els números d’identificació visibles, i també el material emprat. I al Departament de Salut li ha demanat informació relativa al nombre de persones ateses arran d'aquests fets i l’estat en què es troben.