El diputat del PSOE Rafael Simancas ha reconegut avui que a Espanya hi ha tants morts per coronavirus perquè "a Espanya hi ha Madrid". "Per què Espanya està en xifres tan altes de contagiats i de morts per la Covid? Perquè a Espanya hi ha la Comunitat de Madrid", ha insistit.

En una entrevista a La Sexta, Simancas ha recordat que Madrid és "la tercera regió de el món en letalitat pel coronavirus".

El dirigent socialista, que ha desvinculat el govern espanyol d'aquesta situació, n'ha donat les culpes a la presidenta autonòmica, Isabel Díaz Ayuso, a la qual ha acusat de fer una molt mala gestió. "Ha tingut una actuació molt deficient en la gestió de la crisi sanitària, ha estat absolutament conflictiva en les seves relacions amb el Govern d'Espanya i ara es mou en enganys, mentides, presumptes corrupteles i confusió entre interessos públics i privats que ha d'aclarir per la suite de luxe que ocupa al centre de Madrid", ha deixat anar.

"Un camí que ha portat a alguns dirigents de PP de Madrid als jutjats i a la presó, com González, Granados, López Viejo o Cifuentes", ha afegit.