La professora d'ètica jurídica Sílvia Requena, del corrent convergent Generació Llibertat, vol presentar-se a les primàries com a alternativa al fins ara portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, per liderar la llista de CDC a les eleccions generals del 26 de juny.

Segons han informat fonts de CDC, l'aspirant buscarà aquests dies els 175 avals necessaris per poder participar a les primàries, que se celebraran el 21 de maig en el cas que hi hagi més d'un candidat, el mateix dia que la militància convergent decidirà si ha de fundar un nou partit o simplement renovar l'actual.

Requena, presidenta de la sectorial d'Igualtat i Drets Civils de CDC, forma part de Generació Llibertat, un grup d'uns 250 militants de diverses sensibilitats i amb cert nexe generacional que impulsen la creació d'un nou partit al congrés que celebraran els convergents el pròxim juliol.

Requena ja va ser present a les llistes del partit per les eleccions del 20-D, concretament, ocupava el lloc de número 2 al Senat per Barcelona.

L'aspirant s'inscriu també en el corrent liberal del partit i en la plataforma interna que abandera l'exconseller de Justícia Germà Gordó, que abans del 27-S va traslladar a Artur Mas la seva predisposició a convertir-se en secretari general de la nova Convergència.

Generació Llibertat se'n desmarca

L'agrupació convergent Generació Llibertat, on s'inclou Requena, ha celebrat a través de Twitter la presentació de més d'una candidatura i la convocatòria de primàries. Tot i això, asseguren que ells no presenten cap candidat, desmarcant-se així de la possible candidata.


El consell nacional de CDC ratificarà en la seva reunió d'aquesta tarda el reglament de les primàries, que exigeix un mínim de 175 avals als militants que aspirin a les primàries per liderar la llista del 26J i que siguin escollits per les seves respectives agrupacions.

Fins ara, l'únic que ha expressat en públic la seva voluntat de ser el cap de cartell de CDC és el vicesecretari general d'Estratègia, Francesc Homs, que vol repetir com a cap de llista després de ser portaveu de Democràcia i Llibertat en la legislatura més curta de la història.