La Fundació Liberal Internacional va celebrar fa una setmana una nova reunió a Londres on hi van participar 52 formacions polítiques de 46 països diferents. Una d'elles va ser la fundació Llibertat i Democràcia, vinculada al PDeCAT, en nom de la qual van assistir a la cimera a la capital britànica l'exdiputat al Congrés del PDeCAT, Jordi Xuclà, la senadora de JxCat i ex coordinadora general del PDeCat Marta Pascal, el vicepresident de Llibertat i Democràcia, Pere Saló i Susanna Rivero, membre de l'executiva del PDeCAT.

A les reunions de la fundació liberal els últims temps s'han presentat resolucions sobre els presos polítics o sobre el procés d'independència de Catalunya, però aquesta vegada la delegació catalana no ha presentat, ni defensat cap mena de proposta sobre el conflicte català.

Aquest fet ha causat perplexitat i malestar a l'espai postconvergent, compartit per Junts per Catalunya, La Crida i el PDeCAT, que consideren que s'ha desaprofitat un altaveu internacional important per projectar les demandes catalanes. Precisament, la Fundació Liberal Internacional, ha donat suport a la idea del referèndum pactat amb Espanya com a solució per al conflicte Catalunya-Espanya.