El silenci de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, davant la citació del coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, que ahir va haver d'anar a declarar a la caserna de la Guàrdia Civil ha provocat enuig entre els membres del Pacte Nacional.

Elena va estar declarant durant una hora davant dos guàrdies civils vestits de paisà que li van demanar informació sobre el Pacte. A diferència del director de comunicació del Govern, Jaume Clotet, que va declarar abans que ell, Elena no va ser imputat en acabar l'interrogatori.

La citació del coordinador del Pacte Nacional i de la resta d'alts càrrecs del Govern que estan sent citats han provocat una allau de reaccions públiques, especialment des que el Tribunal Superior de Justícia va deixar clar que no havien demanat aquestes intervencions policials i que la Guàrdia Civil actuava pel seu compte dins la causa oberta per les declaracions de l'exjutge Santi Vidal.

Malgrat la polèmica desfermada, l'alcaldessa, habitualment molt activa a través del Twitter, no ha expressat cap opinió al respecte ni ha publicat cap mena de reacció. Aquesta situació no ha passat desapercebuda entre els membres del Pacte i ha aixecat irritació i preocupació en sectors que recorden que l'alcaldessa presidia la reunió d'aquesta mesa junt amb el president, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, quan es va constituir i que precisament, per garantir la seva presència i la de l'espai dels Comuns, el Pacte Nacional va circumscriure els seus treballs a la consecució d'un referèndum pactat.