El pròxim 8 d’octubre de 2019, la Comissió d'Afers Europeus i la Comissió d'Afers Exteriors de la Segona Cambra del Parlament neerlandès rebran la petició que el Parlament holandès debati i intervingui en l’alliberament dels presos i preses polítiques a Espanya. La petició anirà acompanyada de, a hores d’ara, més de 58.670 signatures. El lliurament es farà comptant amb una representació de l’Assemblea Nacional Catalana dels Països Baixos.

Des de Foreign Friends of Catalonia i l'ANC d'Holanda han organitzat un simpòsium que comptarà amb la presència del president a l'exili Carles Puigdemont i el conseller Lluís Puig.

"Amb la nostra crida pacífica i positiva a la democràcia i als drets humans, volem tocar el cor de La Haia i ajudar a la internacionalització del conflicte que té l’Estat Espanyol amb Catalunya", han exposat els organitzadors a través d'un comunicat. "Un conflicte polític que s’ha judicialitzat fins a l’extrem, i ha resultat en  tenir el govern electe del poble català a la presó i a l’exili", detallen. "Pensem que un conflicte d’aquestes dimensions dintre de la Unió Europea mereix el màxim d’atenció per part del Parlament neerlandès, ja que posa en crisi el sistema de valors democràtics amb què s’ha edificat l’Europa actual, i pot suposar un precedent perillós per al manteniment de  les practiques democràtiques i la garantia dels drets humans de la ciutadania europea", han constatat.

Segons han explicat, hi haurà també música catalana i lliurament de llaços grocs com a símbol de solidaritat amb els presos i les preses polítiques. S'espera que la petició formal es lliuri al Parlament holandès a les 13.30 hores del pròxim dia 8 d'octubre. Posteriorment, de 16.00 a 18.00 hores, hi haurà una xerrada on s'explicaran històries personals i exemples de repressió a la Catalunya actual. 

A més a més, també hi assistiran Ferran Pegueroles, fill de la expresidenta del Parlament Carme Forcadell, empresonada a Mas d’Enric, el comediant i pallasso, represaliat durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 Jordi Pesarrodona i Laura Prat Bertrams, impulsora de la petició.

Posteriorment, hi haurà un sopar groc amb tots els participants.