Una iniciativa a través de Change.org ha recollit més de 12.000 signatures en menys de quatre dies demanant que Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, obri els centres cívics perquè es pugui celebrar el referèndum.

Sota el títol “Alcaldessa Colau, obri els centres cívics pel referèndum de l’1 d’octubre!”, la petició iniciada per l’usuari Jaume Oliva és a prop d’assolir el seu objectiu de 15.000 signatures a favor de poder votar a Barcelona.

Tal i com es mostra a la pàgina web, “aquest petició a l’alcaldessa Colau vol contribuir, de manera positiva i constructiva, a què l’Ajuntament de Barcelona posi a disposició dels ciutadans tots els centres cívics i espais on sempre s’ha votat i que, com sempre, en aquesta futura cita democràtica també s’ha de poder votar”.

Suport mediàtic

La recollida de signatures adreçada a Colau i a l’Ajuntament de Barcelona ha comptat amb el suport de personalitats com el periodista i productor Toni Soler, l’assessor de Ramon Tremosa, Aleix Sarri, la diputada al Congrés pel PDeCAT Míriam Nogueras, l’escriptora Liz Castro i el músic Josep M. Mainat, , tal i com es pot observar en el següents tuits: