La Mesa va acordar dimecres al matí, abans de començar el ple, la qualificació i admissió a tràmit de la llei del referèndum. Com passa sempre amb els acords de la Mesa, aquests van ser traslladats als diferents grups parlamentaris, comunicant-ne també la publicació al Diari Oficial del Parlament. No obstant això, el PP ha denunciat irregularitats en el document rebut sobre la llei del referèndum. Ha acusat la Mesa d’haver suplantat la identitat del secretari general del Parlament, Xavier Muro.

El document que va rebre el PP, que ha ensenyat durant la reunió de la Mesa d’aquest dijous a la tarda (on no tenen vot, però sí veu), conté el segell de sortida del secretari general i un número de registre. No obstant això, la signatura que hi apareix no coincideix amb la del secretari general, fet que ha demostrat aportant altres documents. No s’ha identificat la firma. També desapareix la capçalera de la secretaria general.

Segons el PP, el secretari general ha negat ser l’autor de la firma. És per això que s’hauria endut la comunicació per investigar què hauria pogut passar, sempre segons les fonts populars. És per això que el secretari general s’hauria dirigit als funcionaris per advertir-los sobre les conseqüències que aquest fet suposaria.

Els populars destaquen el fet que Carme Forcadell i els membres de la Mesa de Junts pel Sí s’han responsabilitzat de la tramitació de la norma. Recorden que la presidenta del Parlament té segell de sortida propi, fet pel qual no hauria de recórrer a un altre.

La diputada popular Maria José Cuevas ja havia demanat explicacions en l’última reunió de la Junta de Portaveus d'aquest dimecres. No ha estat fins aquest dijous que han pogut aportar documents per demostrar les seves sospites.

Fonts de la presidència del Parlament desmenteixen que s’hagi falsificat la signatura del secretari general. Argumenten que el document exhibit és una comunicació, no l'ordre de publicación al butlletí oficial.

La secretaria general del Parlament és l’òrgan superior de l’administració parlamentària. El secretari general és el cap de personal i dels serveis de la cambra catalana.