Dolores de Cospedal, en un moment del míting/Sergi Alcàzar

El PP ha celebrat aquest dilluns de pont bescanviant líders estatals per candidats catalans. De fet, han organitzat un canvi de cromos rotllo "tu a Boston i jo a Califòrnia". Així, han enviat a Ciudad Real l'Alícia Sánchez Camacho i han importat a Tarragona la secretària general del PP, Dolores de Cospedal. Tot un tòtem amb forta ascendència entre la militància per avisar que ni el seu govern ni el seu partit permetran que "Catalunya es converteixi en un gueto" i que si les pensions es paguen és gràcies a la Moncloa de Mariano Rajoy.

Hàbilment, Cospedal ha atès la premsa en un berenar off the record on ha "contextualitzat", sense presses, el que esperen del 20D.

Pensions, procés, gueto

Després ha protagonitzat un acte davant de jubilats i pensionistes al centre de Tarragona per parlar d'una qüestió troncal, que tant toca l'economia com al procés: les pensions. El missatge, evident: és el PP qui garanteix les pensions i els experiments amb gasosa. De retruc, ha carregat sense romanços contra l'independentisme.

Cospedal no ha perdut l'ocasió per atacar frontalment la Generalitat i els "projectes independentistes i personalistes d'alguns partits". "Que és dolent pagar les farmàcies i evitar que els diners serveixin per obrir ambaixades? No permetrem que els drets dels catalans es vegin afectats per la irresponsabilitat del senyor Artur Mas", ha clamat davant els aplaudiments d'un públic força convençut. "Si s'enfaden perquè complim amb la nostra obligació, que s'enfadin", ha reblat.

"Com pot funcionar Catalunya com un gueto? Què és això de treure'ls els dret de ser espanyols i europeus? Jo, quan vinc a Tarragona, em sento a casa meva!", ha sentenciat. Tothom, doncs, encantat d'escoltar la Dolores i els del PPC de portar-la per esperonar la militància. Com deia una cançó, si ets del PP, pregunta per la Dolores.

'Adamisme'

L'acte ha estat un al·legat contra "l'adamisme", és a dir, que tot allò que és nou és, per definició, millor. Un avís subliminal per a la joventut d'Albert Rivera o de Pablo Iglesias. Cospedal, serena i tranquil·la, ha sortit al faristol per vendre el millor peix que pot ensenyar el PP: les xifres econòmiques, com ara el lleuger descens de l'atur i el manteniment de les pensions.

"Nosaltres hem garantit que mai més s'abaixaran les pensions", ha assegurat, per afegir, en referència a la Generalitat, que n'hi ha d'altres "que no poden pagar les farmàcies".

Davant unes dues-centes persones amb cara de jubilat s'ha limitat a dir, amb fermesa, somriure i senzillesa encomiable, el vell principi de "Espanya va bé i tot gràcies al PP". "Dediquem un 40% del pressupost a pagar les pensions i ens comprometem a no abaixar aquest percentatge!", ha emfatitzat. Els pensionistes han aplaudit. La Dolores els ha convençut.