L'ANC ja va anunciar que muntaria per primer any una caseta pròpia a la Feria de Abril de Barcelona i, des d'allà, faria campanya pel sí en un futur referèndum. Pel que es veu, a la seva caseta -'La caseta del Sí'- no li falta de res: menjar, beure, música... i, com no podia ser d'altra manera a una Feria de Abril, balls de sevillanes.

Aquest dissabte, primer dia de plena activitat de la fira, es van poder veure aquests tradicionals balls al llarg de tot el dia. De fet, la mateixa ANC els promocionava i convidava a participar-hi en un tuit a les xarxes socials. Els balls anaven acompanyats d'actuacions musicals de grups locals com La Internacional del Raval, que va tocar ahir al vespre.

La participació de l'ANC a la Feria de Abril no ha passat desapercebuda ni dins, ni fora de l'associació. Membres destacats de l'Assemblea, com el seu exvicepresident Jaume Marfany o l'impulsor de la consulta d'Arenys, Josep Manel Ximenis, van mostrar-se molt crítics amb aquesta decisió i van signar un manifest per oposar-s'hi.

Al text, recordaven "els aires de corrupció" de l'organització que impulsa la festa, la FECAC, a més de l'"espanyolisme" i "caciquisme" que l'envolta. L'ANC, que organitza la caseta juntament amb Súmate, va assegurar que "ser a la Feria és un avís que la República catalana s'acosta amb pas decidit i disposada a guanyar tots els cors".