El ple municipal de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per majoria una moció presentada per Compromís per la Seu (CXLS), grup a l'oposició, per retirar les plaques commemoratives de l'expresident Jordi Pujol en edificis i espais públics de la ciutat en el termini d'un mes.

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables dels sis regidors de CXLS, els tres d'Esquerra Republicana (ERC) i el de la CUP. Els set regidors al govern del Partit Demòcrata Català (PDeCAT) es van abstenir. Les plaques commemoratives que s'haurien de retirar d'edificis públics són tres, una a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, una altra a l'alberg La Valira i una tercera al poliesportiu municipal.

El cap del grup municipal de Compromís, Òscar Ordeig, ha defensat que "la moció és per reprovar les accions il·lícites que ha confessat Jordi Pujol". I ha afegit que "el consistori no ha de retre honors als que ell mateix va renunciar, no s'entén que en llocs públics de Catalunya hi hagi plaques que el recorden".

Cal recordar que l'expresident i la seva família tenen un procés judicial obert per presumpte suborn, delicte fiscal, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i falsedat documental, entre d'altres.