A França estan escandalitzats amb el possible retorn de Manuel Valls a la política francòfona. Després del fracàs a l'ajuntament de Barcelona on tan sols li queda la plaça de regidor independent, ara comença a obrir noves portes i al diari 'Le Monde' ja va avançar divendres passat en una entrevista que vol "continuar sent útil" per França.

Qui va ser primer ministre, ara ha de veure com aquell socialisme que va intentar liderar sense èxit li gira la cara. A la Catalunya Nord, els seus màxims dirigents, com la primera tinent de Perpinyà Anabelle Brunet, ha assegurat que "li importa un rave l'opinió de Valls" i demana que pari de donar lliçons a tothom. Ara, el setmanari d'esquerres Marianne també li gira l'esquena: "Alerta Vermella! Valls encara vol ser útil per França". 

Marianne li recorda tot el que ha dit al llarg dels darrers anys i posa de relleu les seves contradiccions: "Mentre que el setembre del 2018 va dir que es quedaria a Barcelona, ara diu que vol tornar". I li recorden el fracàs com a diputat d'Essonne i la conquesta de l'alcaldia barcelonina. Una altra cosa que li retreuen és la insistència de Valls amb "una naturalesa desinteressada aparent" per tornar a França quan conclouen que és tot el contrari. I defineixen de "genuflexions" el que està fent amb el president Emmanuel Macron per caure-li en gràcia.