Girauta visita Rubí amb Carlos Carrizosa i Sonia Sierra / Ciutadans

Ciutadans encara la recta final de la campanya trepitjant carrer. Són conscients de les enquestes que apunten que Podemos escurça distàncies amb ells, i que els de Pablo Iglesias tenen l'avantatge de la complicitat dels moviments socials, com ara marees, associacions veïnals i plataformes d'afectats per la hipoteca, amb gran arrelament social. També saben que parteixen en inferioritat de condicions allà on el PP i el PSOE té una implantació territorial consolidada.

Aquesta setmana Albert Rivera ha visitat Guadalajara, on ha visitat la carpa de Ciutadans i els membres de l'agrupació l'han guiat pels carrers de la ciutat manxega. Avui, Joan Carles Girauta ha visitat els companys de Rubí amb el portaveu de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, i la diputada Sonia Sierra. Demà la formació farà el mateix a Santa Coloma.

Dues ciutats d'esquerres

A Rubí, feu de partits d'esquerres des de la Transició –primer va ser governada pel PSUC, després per Iniciativa per Catalunya i des del 2003 pel PSC–, la formació taronja es va imposar a les eleccions catalanes, amb un 25,88% dels vots. Va quedar, però, a dècimes de la segona força, Junts pel Sí, amb un 25,31% dels vots, i molt per sobre de la tercera, el PSC, amb un 16,76% dels vots, tot i ser la força que governa la ciutat. També va ser una de les ciutats on el a la independència es va imposar amb menys marge el 9N: un 73,80% dels vots emesos, molt per sota de la mitjana, d'un 80,76%.

A Santa Coloma, també ciutat forta del PSC, on Núria Parlon hi governa amb una còmoda majoria absoluta, Ciutadans va quedar segona força el 27S, cosa que, si es repeteix, li pot proporcionar un bon grapat de vots el 20D. En aquest municipi, doncs, el missatge no serà tant en contra dels independentistes, sinó combatiu contra els socialistes. És l'únic acte electoral que faran a Santa Coloma, coneixedors que és difícil guanyar Parlon en quilòmetres fets al carrer.

Foto portada: Rivera saluda la carpa de Podemos a Guadalajara / EFE