Després d'haver passat tres anys exiliada, l’exconsellera Meritxell Serret ha decidit tornar de Brussel·les a Catalunya, i els veïns del seu poble, Vallfogona de Balaguer (la Noguera), l'han rebut amb aplaudiments i llàgrimes d'emoció. 

Serret, davant les prop de 300 persones que l'esperaven, ha reconegut sentir-se "contenta i desbordada emocionalment" davant aquesta rebuda. "No sabeu com de feliç em fa veure cares conegudes que hi han estat sempre i d'altres que no fa tant que hi són, però a les que agraeixo que hagin estat al meu costat", ha dit visiblement emocionada i amb la veu tremolosa.

 

L'exconsellera espera que el que avui pot celebrar ella ho puguin celebrar "tots els altres companys que estan a l'exili i els que estan injustament a la presó".

 

Meritxell Serret Vallfogona de Balaguer pueblo catalunya exilio / acnMeritxell Serret, rebuda pels veïns de Vallfogona de Balaguer / ACN

Diversos consellers l'esperaven

El president del Parlament, Roger Torrent, molts consellers del seu partit com Pere Aragonès, Bernat Solè, Chakir el Homrani, Alba Vergés i Teresa Jordà, i també moltes de les persones que van treballar amb ella al departament d'Agricultura també han volgut rebre Serret. Tots ells, col·locats en passadís, han aplaudit el recorregut que l'exconsellera ha fet fins a casa dels seus pares, just al costat de l'Ajuntament. Durant el camí s'ha anat aturant a abraçar i parlar amb gent, sorpresa de veure tantes cares conegudes, ha reconegut.

Meritxell Serret consellera regresa catalunya pueblo Vallfogona de Balaguer / ACN

Meritxell Serret, abraçant-se a una veïna de Vallfogona de Balaguer / ACN

A casa, després de tres anys

Després d'uns minuts amb la família ha sortit per adreçar-se a la gent que no deixava d'aplaudir-la. "Torno després de tres anys tal com vaig marxar", ha dit, i tot i que "han passat moltes coses i molt dures, continuem amb les mateixes ganes de construir un futur millor per a la nostra gent i una república per a tothom de manera democràtica", ha afegit, perquè "avui fa molta més falta que mai".

 

Serret ha continuat reconeixent que "segurament, és el pitjor discurs de la meva vida, però ja em perdonareu, estic molt emocionada", la qual cosa ha produït encara més aplaudiments i algun somriure entre els assistents.

Recorda els companys a l'exili i la presó

Finalment, l'exconsellera ha agraït el suport rebut i ha desitjat que el que avui ha pogut celebrar ells ho puguin celebrar tots els altres que estan a l'exili i els que estan "injustament" a la presó. "Tots mereixen una rebuda com la que m'heu fet vosaltres avui. Tots mereixen viure amb llibertat, concòrdia i respectant-nos", ha afegit, i per això s'ha compromès a seguir treballant per aconseguir l'amnistia.

L'acte ha acabat al balcó de l'Ajuntament, on una pancarta de grans dimensions amb el rostre de Serret en què es demanava la seva llibertat ha estat despenjada per l'exconsellera i els consellers d'ERC que l'han acompanyat.

 

Imatge principal, Meritxell Serret, abraçant-se a una veïna de Vallfogona de Balaguer / ACN