La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha ofert una entrevista al mitjà argentí La Nación durant la seva estada al país en el marc de la gira internacional del president Aragonès. En l'entrevista, Serret ha defensat la importància de la gira per Sud-amèrica amb la finalitat d'"anar millorant la reputació de Catalunya al món". La consellera afirma que l'objectiu de fer aquesta gira és "reforçar amb més aliances institucionals els vincles econòmics, comercials i de cooperació que ja existeixen" amb els països visitats de l'amèrica llatina. Serret ha reivindicat la importància de les delegacions, i ha remarcat que el govern català quan viatja a l'exterior tracta de representar a "tots els ciutadans del país".

Una de les principals finalitats del viatge era inaugurar la delegació del govern a Buenos Aires, una delegació sobre la qual Serret s'ha pronunciat a l'entrevista. La consellera ha destacat "la importància" d'aquesta nova oficina a la capital argentina, i ha remarcat que es tracta d'un punt d'influència en la regió. "Ara tenim aquesta peça institucional instal·lada a Buenos Aires que ens permetrà millorar aquestes bones relacions en diferents àmbits, cultural, social, econòmic i institucional, no només a l'Argentina sinó en l'àmbit d'influència que tindrà aquesta delegació, que inclourà a Xile, l'Uruguai i Paraguai", ha afirmat.

En l'entrevista, la consellera també ha estat preguntada pel cas de les bessones de Sallent, que eren d'origen argentí i que, segons apunten algunes informacions, un dels motius pels quals podrien haver estat víctimes d'assetjament escolar hauria estat el seu origen. Respecte a aquest fet Serret ha reivindicat "la bona relació" entre Catalunya i l'Argentina. "La relació entre l'Argentina i Catalunya és una d'amistat. Llavors jo no posaria per a res l'accent en l'origen. El que sí que hi ha és un problema de salut mental greu en la societat catalana, sobretot en els joves. Era una família que estava sent atesa des de feia anys des del sistema educatiu, el sistema de drets socials", ha explicat.

Aragonès es reuneix amb l'alcaldessa de Santiago de Xile

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha reunit aquest dissabte amb l'alcaldessa de Santiago de Xile, Irací Hassler, com a part del viatge que ha fet a Llatinoamèrica aquesta setmana. Xile és l'últim país que el president visita, després d'haver passat per Colòmbia, l'Argentina i l'Uruguai. Aragonès ha agraït la rebuda a Hassler i ha valorat positivament l'intercanvi d'idees. "Un plaer intercanviar experiències de polítiques públiques en àmbits fonamentals pel Govern com la justícia social, la igualtat i l'economia sostenible" ha afirmat. També ha visitat l'Estadi Víctor Jara, un complex esportiu que el 1973, després del cop d'estat d'Augusto Pinochet contra el govern de Salvador Allende, es va convertir en un centre de detenció i tortura, i que rep el seu nom del compositor xilè Víctor Jara, assassinat pel règim a l'estadi.