Els diputats d'ERC al Parlament Meritxell Serret i Toni Comín han registrat aquest divendres una petició a la Mesa del Parlament per poder delegar el vot en un altre diputat durant el ple d'investidura.

Serret i Comín se sumen així als diputats de JuntsxCat Carles Puigdemont, Lluís Puig i Clara Ponsatí, que aquest dijous també van sol·licitar poder delegar el vot, segons ha explicat el diputat d'ERC Raül Romeva al Parlament.

D'aquesta manera, els cinc diputats electes que són a Brussel·les ja han demanat poder participar delegadament a la votació per investir el pròxim president del Govern.

Cap d'aquests cinc diputats va demanar delegar el vot al ple de constitució del Parlament, que es va celebrar aquest dimecres, cosa que sí que van fer els tres diputats empresonats, Oriol Junqueras (ERC), Jordi Sànchez i Joaquim Forn (JuntsxCat).

Correspon a la Mesa del Parlamen —en què JuntsxCat i ERC tenen majoria— acceptar o rebutjar la petició de delegació de vot d'aquests diputats: els lletrats ja han apuntat que no és reglamentari permetre que els diputats a Brussel·les votin.

El govern central ja va avisar que recorreria el vot delegat dels diputats a Brussel·les, per la qual cosa, en cas que s'acceptés el recurs, la investidura seria automàticament impugnada davant del Tribunal Constitucional (TC).