El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha agraït "molt especialment" la tasca duta a terme aquest divendres pels serveis de la Generalitat després de l'accident ferroviari de l'Estació de França, que ha deixat una cinquantena de ferits, un d'ell greu.

"Vull traslladar el més sincer agraïment als serveis propis del ministeri de Foment, Renfe i ADIF, i molt especialment als serveis de la Generalitat. Ens consta que d'una forma molt diligent i coordinada han atès amb tots els mitjans disponibles a les persones que han patit l'accident", ha assegurat el ministre, que s'ha desplaçat a Barcelona després de conèixer la notícia.

Així mateix, De la Serna ha agraït la tasca del Govern de la Generalitat amb qui, segons ha assegurat als mitjans a l'Estació de França, ha mantingut el contacte des de primera hora del matí.

Segons ha apuntat De la Serna, Adif ha activat ràpidament el dispositiu per atendre les víctimes i els seus familiars a través de telèfon i les xarxes socials, una atenció que ha servit per complementar el desplegament dels serveis d’emergència de la Generalitat.

Comissió d’investigació

El responsable de Foment ha explicat que els Mossos estan traient tota la informació necessària de la cabina per poder investigar els fets. Els registres del tren que s’extreguin es portaran a la Comissió d’investigació d’Accidents Ferroviaris.

Sobre la possible causa de l’accident, De la Serna s’ha limitat a apuntar que les balises han funcionat correctament.

El ministre ha donat algunes claus sobre l’accident. Ha apuntat que la darrera inspecció de manteniment realitzada per Renfe va ser el passat 18 de juliol i, a més, ha explicat que el conductor -de 31 anys- tenia una llarga experiència a Rodalies, amb 7 anys al servei de la companyia ferroviària.