El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publicava aquest dissabte que Sergi Sol cessava voluntàriament com a assessor especial en polítiques estratègiques de Vicepresidència, la cartera de Pere Aragonès, després de més de dos anys al càrrec.

En conversa amb El Nacional, Sol explica que a la vida "hi ha etapes" i que sent que la seva etapa al Govern de la Generalitat ha acabat. "He viscut aquests dos anys molt intensament, prenent molta part amb el Govern de l'1-O", recorda, però lamenta que ara mateix "no se sap cap on va la legislatura i no hi ha projecte" fins que no es convoquin unes noves eleccions.

El cessament va ser prèviament acordat -fa més de dos mesos- amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i amb el president d'ERC, Oriol Junqueras. De fet, tot i sortir del Govern, Sol seguirà al costat dels presos, especialment, de Junqueras i Romeva, amb qui té una relació més intensa. "Mentre hi hagi gent a la presó, jo hi dedicaré tantes hores com sigui", confirma.

Sol diu tenir ganes de tornar al món periodístic, al qual ja s'havia dedicat amb anterioritat, i té previst ampliar les seves col·laboracions com a opinador a mitjans de comunicació catalans i espanyols. Actualment, escriu a El Nacional, El Periódico, El Temps i també participa a la tertúlia política del Tot es mou de TV3.

Paral·lelament, treballarà en la difusió i comunicació de dos projectes editorials que veuran la llum en els propers mesos. Per una banda, el llibre Ubuntu de Raül Romeva i, per l'altra, una publicació d'Oriol Junqueras amb altres col·laboracions que, avança, "causarà impacte".

Sol també col·laborarà amb la Fundació Josep Irla en la recerca de temes històrics, entre ells, la batalla de l'Ebre.

Un Govern amb "una proposta viable i realista"

El ja exassessor es mostra crític amb l'actual legislatura i assegura que cal que aquesta s'acabi per poder "definir una proposta viable i realista". "Ara mateix, el Govern no té la capacitat ni la força per implementar el mandat de l'1-O, som en una altra etapa", explica, defensant que, a més, "cal que estigui centrat en la pandèmia".

"Cal un Govern que defineixi objectius realistes, que pugui explicar i complir", cosa que només veu possible si es convoquen unes eleccions que creu que "no seran immediates" sinó que "trigaran a arribar".