El portaveu d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha assegurat que l'únic independentisme "obert i efectiu" que no pararà fins arribar a la independència el representa ERC. Sabrià, en un acte a Figueres, ha reivindicat el seu partit com la formació que és capaç de fer asseure a la mateixa taula "la majoria del 80% que està a favor de les urnes, en contra de la Monarquia i que dona suport al dret a l'autodeterminació".

El portaveu republicà considera que les eleccions municipals són una "gran oportunitat" per poder superar el 50% dels vots a partits independentistes. "Mentre ells responen amb més repressió nosaltres contestem amb vots i amb majories independentistes, ha reblat. Sabrià ha coincidit amb el diputat al Congrés, Gabriel Rufián en alertar sobre "l'ascens del feixisme" que representa Vox. "Hem de ser un referent perquè no avancin", ha assenyalat el portaveu republicà.

Sabrià considera que seria "un cop a sobre la taula" aconseguir més de la meitat dels vots a formacions independentistes, en unes eleccions que considera com una "gran oportunitat". Creu que uns bons resultats en aquests comicis seria "la millor resposta" a una sentència que "preveu" que serà dolenta. "Ells posen repressió, nosaltres responem amb més democràcia", ha reblat.

En un acte amb militants i simpatitzants a Figueres, Sabrià ha reivindicat ERC com el partit que "mai pararà" fins arribar a la independència. "Volem un país, lliure, just i republicà. Som un partit obert i efectiu que treballem i treballarem incansablement per aconseguir-ho", ha assenyalat. El dirigent republicà ha assegurat que ERC és l'únic partit capaç d'asseure a la taula la majoria del 80% de catalans que aposta pel dret a l'autodeterminació. En aquest sentit, Sabrià ha defensat continuar "eixamplant la base" de l'independentisme.

"Ara que es parla tant de majories del 80%, nosaltres som els que asseurem a la taula els qui no volen la Monarquia, els qui aposten pel dret a l'autodeterminació i aquells que volen un país més just socialment", ha reblat. Sabrià també ha carregat contra "el feixisme que campa impunement" i ha demanat que Catalunya sigui un "referent" a Europa per lluitar "contra aquesta xacra". "Hem d'aturar-lo i que no avanci més del què ja ho ha fet", ha etzibat el portaveu.

Tot plegat en un acte a Figueres on ha coincidit amb els diputats d'ERC al Congrés Gabriel Rufian i Ana Surra, a més de la candidata republicana a l'alcaldia de la capital de l'Alt Empordà, Agnès Lladó.

Rufián anima la "bona gent" del PSC a votar Esquerra

El diputat al Congrés d'Esquerra Republicana Gabriel Rufián anima la "bona gent" del PSC que li fa "tant de mal i tant de fàstic" que Iceta es faci selfies amb Xavier Garcia-Albiol a votar Esquerra a les municipals. Rufián ha reivindicat la voluntat d'"eixamplar la base" que tenen els republicans i recorda que qui primer va apostar per aquesta idea va ser Carles Puigdemont.

"Com si fos dolent ser més", ha etzibat el diputat. Rufián també ha reclamat fer un front comú contra Vox a qui considera un "Ciutadans desinhibit". "Vox no és res més que Ciutadans a les quatre de la matinada", ha reblat. El diputat d'Esquerra considera que al feixisme "no se'l pot calmar", sinó que se l'ha de "combatre i destruir".